سلامتی

دانشمندان دریافتند که سن در ابتلا به COVID-19 تاثیری ندارد

دانشمندان تخمین زده اند که سن یک فرد نشان نمی دهد که احتمال ابتلا به آن توسط SARS-CoV-2 چیست . با این حال ، بروز علائم ، پیشرفت بیماری و مرگ و میر وابسته به سن است.

تعداد زیادی مرگ و میر به دلیل بیماری همه گیر COVID-19 اتفاق افتاده است و نشان داده شده است که افراد مسن به طور نامتناسبی علائم شدیدی پیدا کرده و مرگ و میر بیشتری نشان می دهند.

تیمی از دانشمندان ، از جمله دانشیار Ryosuke Omori از مرکز تحقیقات کنترل زئونوز در دانشگاه هوکایدو ، داده های موجود از ژاپن ، اسپانیا و ایتالیا را مدل سازی کرده اند که نشان می دهد حساسیت به COVID-19 مستقل از سن است ، در حالی که وقوع COVID علامت دار – 19 ، شدت و مرگ و میر احتمالاً به سن بستگی دارد. نتایج آنها در اوایل ماه جاری در ژورنال Scientific Reports منتشر شد.

علل مرگ و میر در افراد مسن ممکن است به دو عامل باشد: احتمال آلودگی به دلیل سن بالا (حساسیت وابسته به سن) ، که در تعداد موارد منعکس می شود. و چقدر احتمال دارد که به دلیل بالا رفتن سن (شدت وابسته به سن) تحت تأثیر شکل شدید بیماری قرار بگیرند که در میزان مرگ و میر منعکس می شود. این عوامل برای COVID-19 کاملاً درک نشده اند.

دانشمندان تصمیم گرفتند داده های ایتالیا ، اسپانیا و ژاپن را تجزیه و تحلیل کنند تا ارتباط بین سن ، حساسیت و شدت را تشخیص دهند. این سه کشور به این دلیل انتخاب شده اند که داده های در دسترس عموم را به خوبی ثبت کرده اند. از ماه مه سال 2020 ، میزان مرگ و میر (تعداد مرگ در هر 100000 نفر) برای ایتالیا 382.3 ، برای اسپانیا 507.2 و برای ژاپن 13.2 بود. با این وجود ، علی رغم اختلاف زیاد در میزان مرگ و میر ، توزیع سنی مرگ و میر (تعداد متناسب مرگ و میر در هر گروه سنی) برای این کشورها مشابه بود.

دانشمندان یک مدل ریاضی برای محاسبه حساسیت در هر گروه سنی در شرایط مختلف ایجاد کردند. آنها همچنین برآورد سطح تماس انسان با انسان در هر گروه سنی و همچنین محدودیت های مختلف برای فعالیت های خارج از خانه در سه کشور را انجام دادند.

این مدل نشان داد که اگر آنها تصور کنند سن بر شدت و مرگ و میر تأثیر نمی گذارد ، حساسیت باید بین گروه های سنی غیرواقعی متفاوت باشد. از سوی دیگر ، این مدل نشان داد که سن نباید بر حساسیت تأثیر بگذارد بلکه باید بر شدت و مرگ و میر تأثیر منفی بگذارد ، تا این واقعیت را توضیح دهد که توزیع سنی مرگ و میر بین سه کشور مشابه است.

Ryosuke Omori ، از مرکز تحقیقاتی کنترل Zoonoses در دانشگاه هوکایدو ، در زمینه مدل سازی اپیدمیولوژیک تخصص دارد: استفاده از ریاضیات و آمار برای درک و پیش بینی شیوع بیماری ها. از زمان شیوع COVID-19 ، وی تلاش خود را برای تعیین میزان واقعی شیوع همه گیری در ژاپن و خارج از کشور انجام داده است.

0/5 ( 0 نظر )

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *