فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
دانلود کتاب نگاهی به بیرون از ژرفا اثر جولیت میچل pdf
جنبش آزادی بخش زنان باید واکنشی جامع نسبت به خانواده هسته ای داشته باشد. باید بر جدا کردن ساختارهایی که ستمگرانه در آن تنیده شده اند نقش های زنان تمرکز کند. باید وحدت آن را بر هم بزند. برای این کار ناگزیریم نقش و ماهیت عینی خانواده امروزین را از درون وارسی کنیم. باید بفهمیم که در هر سطح دقیقاً چه نقشی بازی میکند اما همزمان باید متوجه باشیم که در نسبت با کل تاریخ اجتماعی واحدی کمابیش ثابت است و بر همین اساس فارغ از مرحله توسعه اقتصادی که کل جامعه از سر می گذراند، تا حدی خود فرمان و انعطاف ناپذیر است.
این انعطاف ناپذیری تا اندازه ای به این مربوط میشود که خانواده آشکارا متعلق به روبنای ایدئولوژیک است و همواره حتی زمانی که این روبنا با کارکرد اقتصادی اش سازگار بود به همان شکلی عمل کرده که در خانواده دهقانی میکرد. در معبد مردم می آمدند تا عود و عنبر بسوزانند و برای بخت خوش محصول فراوان و فرزندان زیاد دعا کنند… در چین پیش از انقلاب اندازه خانواده عاملی بسیار مهم و مورد توجه بود میانگین هر خانوار برای اربابان و دهقانان ثروتمند پنج تن یا بیشتر بود.
برای دهقانان میانه حال اندکی کمتر از پنج دهقانان فقیر بین سه تا سه ونیم کارگران اجیر نزدیک به سه آنها که زمین نداشتند یا زمینی بسیار کوچک در اختیارشان بود. اغلب حتی از عهده ازدواج برنمی آمدند اگر هم ازدواج میکردند نمیتوانستند خانواده را باهم نگه دارند، به خاطر بیماری و خشکسالی فرزندان بیشتری از دست میدادند از سر ناچاری بچه ها را می فروختند، یا حتی زنشان را و بنابراین خانوارهایی نصف آن اندازه داشتند.
اگر میزان مالکیت زمین در دوره پیش از انقلاب به جای سرمایه بر مبنای شمار خانواده ها محاسبه میشد، تمرکز ثروت نزد اربابان و دهقانان ثروتمند چشمگیرتر از آب در می آمد. بر آن مبنا مبنایی بسیار واقع بینانه در مورد چین که از دیرباز تأکید همواره بر خانواده بوده نه بر فرد اربابان و دهقانان ثروتمند، با فقط ۵ درصد از مجموع خانواده ها ۳۱ درصد از زمینها را در اختیار خود داشتند. امروز کارکرد ایدئولوژیک هنوز آشکارا به کارکرد اقتصادی گره میخورد؛ هرچند هر دو با شتاب های متفاوت تغییر کرده اند و جابه جایی مهمی به بار آمده است.
- حجم فایل : 64 مگابایت
- فرمت : pdf (غیر قابل ویرایش)
- تعداد صفحات : 254 ص