فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
دانلود کتاب کجا فرود بیاییم اثر برونو لاتور pdf
پرسشی که مطرح می شود این است: چرا جنبش اجتماعی از همان گام اول مسائل اقلیمی شناختی را به عنوان مسائل خاص خودش لحاظ نکرد تا هم از افتادن در ورطه کهنگی بپرهیزد و هم با دست قوی به اقلیم گرایی که هنوز ضعیف بود، کمک کند؟ به عبارت دیگر چرا اقلیم شناسی سیاسی نتوانسته است مسئله اجتماعی را برعهده بگیرد؟
در این هفتاد سالی که متخصصان آن را سالهای شتاب بزرگ می نامند همه چیز دگرگون می شود. قدرتهای بازار زنجیر پاره میکنند، واکنشهای نظام زمین آغاز میشود اما تعریف دوگانه سیاست «مترقی» یا «مرتجع» در طول تنها بردار همیشگیبردار مدرن سازی و بالندگی همچنان ادامه می یابد. یک طرف دگرگونیهای بزرگ، طرف دیگر ایستایی تقریباً کامل موضع گیری و آرزوهای مرتبط با واژه «سوسیالیسم».
وانگهی میدانیم که جنبشهای فمینیستی برای به رسمیت شناخته شدن مبارزه شان که مدت ها در ارتباط با مبارزه برای دگرگونیهای اجتماعی حاشیه ای قضاوت میشد، با چه دشواریهای بزرگ روبرو بوده اند. انگار که قطب نما متوقف شده بود. به جای زنجیره ای از این شورشها در یک ناتوانی تقریباً کامل، شاهد «شتاب بزرگ»، شکست کمونیسم، پیروزی جهانی شدن کمتر، عقیم سازی سوسیالیسم و سر آخر، این دلقک بازی انتخاب دونالد ترامپ بوده ایم.
پیش از فرارسیدن فاجعه های دیگر که از پیش بینی شان میترسیم. در بازه زمانی همه این رخدادها در تضاد اندکی فروکش کرده، میان تعارض های اجتماعی و تعارض های «اقلیم شناختی» متوقف مانده ایم. چنان که گویی با دو مجموعه متمایز کار داریم که در انتخاب میان آن دو مثل الاغ بوریدان، آنقدر باید مردد ماند تا سرانجام از گشنگی و تشنگی تلف شد.
اما باید دانست، نه طبیعت یک توبره است و نه جامعه یک سطل آب… اگر چیزی برای انتخاب کردن وجود ندارد، دلیل بارزش این است که در یک طرف موجودات انسانی عریان و در طرف دیگر اشیای غیرانسانی، وجود ندارد. اقلیم شناسی نه یک حزب سیاسی است، نه حتی یک نوع مشغله؛ بلکه دعوتی است به تغییر دادن مسیر: «به سوی زمینی.»
- حجم فایل : 24 مگابایت
- فرمت : pdf (غیر قابل ویرایش)
- تعداد صفحات : 120 ص