فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
دانلود کتاب گراند هتل پرتگاه اثر استوارت جفریز pdf
در سال های ۱۹۵۰ و ۱۹۵۱، هربرت مارکوزه یک سلسله درس گفتار در دانشکده روان پزشکی واشنگتن داشت. آن جلسات، پس از یک بازه طولانی کار برای حکومت آمریکا در نبرد علیه نازیسم، بازگشت او به فلسفه و نوشتن بودند. آن درس گفتارها نشانه شکاف در نظریه انتقادی بودند: در یک سو نسخه بدبینانه هورکهایمر و آدورنو از اندیشه متفکران فرانکفورتی؛ و در سوی دیگر نسخه های آمریکایی مارکوزه و فروم که هر دو در آن سوی اقیانوس اطلس ماندند.
نزد هورکهایمر و آدورنو، شخصیت اقتدار طلب و آزمایش گروه توجیه تجربی فراهم میکرد تا درباره شانس تحقق هدف عملی نظریه انتقادی (دگرگونی رادیکال جامعه) بدبین باشند. درس گفتارهای مارکوزه این ایده را مطرح میکرد که این دگرگونی میسر است. او البته آسیب شناسی ملال انگیز دیالکتیک روشنگری را نقض نکرد که میگفت بشریت به جای ورود به یک وضعیت حقیقتاً بشری، در حال سقوط به ورطه نوع جدیدی از توحش است».
اما در این درس گفتارها نکته ای مطرح کرد که فراتر از فلسفه هورکهایمر و آدورنو بود: پتانسیل براندازانه میل جنسی. این درس گفتارها مبنای کتاب مارکوزه با نام اروس و تمدن پژوهشی فلسفی در آرای فروید شدند. این کتاب به همسر ریاضیدان و آماردانش سوفی ورتهایم تقدیم شده بود که در سال ۱۹۵۱ از سرطان درگذشت. مارکوزه در سال ۱۹۵۵ با اینگه نویمان ازدواج کرد.
او بیوه دوست مارکوزه، فرانتس نویمان، بود که در سال ۱۹۵۴ در یک تصادف رانندگی در سوئیس درگذشت. در این زمان مارکوزه مشغول تدریس فلسفه سیاسی، ابتدا در دانشگاه کلمبیا و سپس هاروارد بود. پتانسیل براندازانه میل جنسی مضمون جدیدی نبود. مارکوزه در مقاله “در باب لذت جویی” نوشته بود: رهاسازی تصفیه نشده و عقلانی نشده روابط جنسی، هم قویترین لذت جنسی است و هم ارزش زدایی از نفس کار…
ملال انگیزی و بی عدالتی شرایط کار نفوذی انفجاری در آگاهی افراد دارند و تسلیم مطیعانه آنها در برابر نظام اجتماعی دنیای بورژوازی را ناممکن می سازند. این ایده ها هم چالشی علیه راست دینی فرویدی و هم توبیخی علیه مارکسیسم کلاسیک بودند که هرگز تصور نمی کرد آزادی جنسی بتواند پایه های نظام اجتماعی دنیای بورژوازی را بلرزاند. ولی مارکوزه در اروس و تمدن از این هم جلوتر رفت.
- حجم فایل : 92 مگابایت
- فرمت : pdf (غیر قابل ویرایش)
- تعداد صفحات : 588 ص