فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
مقاله متابولیت در قارچ گانودرما
چکیده
قارچها در سراسر جهان از دوران باستان، به خاطر عطر و طعم منحصر به فرد خود به عنوان غذایی لذیذ در نظر گرفته می شدند و دارای تاریخچه ای طولانی در طب شرقی هستند. نقش آنها در ارتقاء سلامت و نشاط در انسان در حال حاضر در مرحله مطالعه و تحقیق است. متابولیتهای قارچها دارای خواصی از قبیل خواص ضدسرطانی، آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی، ضددیابت، ضدویروس، ضدالتهاب، ضدفیبروز، پایین آورنده کلسترول، محافظ کبد، تنظیم کننده سامانه ایمنی و غیره میباشند. به دلیل عوارض جانبی متعدد داروهای شیمیایی مورد استفاده در درمان سرطان امروزه تلاش زیادی برای جایگزینی مواد ضدسرطان طبیعی به جای این مواد شیمیایی صورت میگیرد، که از این بین توجه خاصی به قارچهای دارویی با خواص ضدسرطان و آنتیاکسیدان میشود. ترکیبات معجزه آسای موجود در قارچ ها با خاصیت ضد سرطانی و ضدمیکروبی در دهه اخیر، با سرعت رو به افزایشی در حال شناسایی و آزمایش هستند. از این رو در این پژوهش به بهینهسازی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی دو قارچ مهم دارویی، گانودرما لوسیدوم و لنتینولا ادودس (شیتاکه) پرداخته شده است تا با بهینه کردن عوامل و متغییرهای مختلف بتوان به بهترین بازده در بیوراکتور رسید. با استفاده از روشهای آماری پلاکت برمن و سطح پاسخ، شرایط بهینه برای بالاترین میزان خاصیت آنتیاکسیدانی برای قارچ گانودرما بدست آمد. مشخص شد سه عامل ویتامین B1 ( g/L015/0)، مالتوز (g/L 5) و عصاره قارچ خوراکی(mg/L60) عوامل تاثیرگذار درافزایش خاصیت آنتیاکسیدانی پلیساکارید درون سلولی هستند. به علاوه عصاره بدست آمده بطور موثری بر روی رده سلولهای سرطانی MCF-7 (که مربوط به سرطان سینه میباشند) اثر کشندگی دارد(g/mL? 17IC50 ). همچنین با اضافه کردن عصاره چوب درخت بلوط ایرانی به محیط کشت قارچ شی تاکه کمترین میزان MIC در مقایسه با سایر محیطهای کشت مورد آزمایش ( mg/mL16) برضد باکتری باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس حاصل شد.
- حجم فایل : 1 مگابایت
- فرمت : word (قابل ویرایش)
- تعداد صفحات : 27