فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
بررسی تراکم استخوان قبل و پس از درمان با مکمل های کلسیم و ویتامین D در کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد مراجعه کننده به بیمارستان دکتر شیخ مشهد
فرمت: ورد ( word )
حجم: 1 مگابایت
چكيده
مقدمه: لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) شایعترین سرطان دوران کودکی است . از آنجا که در سی سال اخیر پیشرفت های زیادی در درمان و تشخیص ALL انجام شده است بقای پنج ساله در این بیماران به هشتاد درصد رسیده است و تقریبا هشتاد درصد کودکان مبتلا در نوجوانی عوارضی به دنبال درمان خواهند داشت. هدف از اين مطالعه بررسي شاخصهاي داسنيتومتري استخوان قبل و بعد از درمان با مکل کلسيم و يتامين دي در کودکان دچار ALL بود.
روش كار: اين مطالعه همگروهي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد طراحي و اجرا شد. 53 نفر از کودکانی که بیماری لوسمی لنفوبلاستیک حاد وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافيک کودکان و سطح سرمی کلسیم ، فسفر ، آلکالن فسفاتاز و PTH و تراکم استخوانی بررسی شد و میزان Z-score بر حسب سن و جنس سنجیده شد. سپس بيماران تحت درمان با ویتامین D و کلسیم بر اساس رفرنس های موجود به میزان 800 واحد و کلسیم50 میلی گرم به ازای کیلوگرم روزانه قرار گرفتند . شش ماه پس از اولین سنجش تراکم استخوانی مجددا بیماران از نظر کلسیم ، فسفر ، آلکالن فسفاتاز و PTH و تراکم استخوانی بررسی شدند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 آناليز شدند.
نتايج: دراین مطالعه 53 نفر شرکت کردند که 4 نفر expire شدند ، 7 نفر برای انجام آزمایشات و دانسیتومتری مراجعه مجدد نداشتند و 42 نفر در طرح باقی ماندند که 18 (9/42%) دختر و 24 (1/57%) پسر شرکت کردند.
میانگین (انحراف استاندارد) سنی شرکت کنندگان 66/7 سال (انحراف استاندارد 98/2) سال می باشد.
. نتیجه دانسیتومتری استخوانی بعد از درمان با کلسیم و ویتامین D (بر حسب Spin) بطور معنی داری با نتایج دانسیتومتری استخونی قبل از درمان متفاوت بود (01/0>P-value). تعداد افراد دارای دانسیتومتری کم بطور معنی داری با درمان کاهش پیدا کرد (01/0>P-value).
نتيجهگيري: در مطالعه حاضر اثر مکملهاي کلسيم و يتامين دي در کودکان دچار لوسمي بررسي شده است که نشانگر بهبود شاخصهاي داسنيتومتري استخوان در اين بيماران علي رغم افزايش سطح سرمي کلسيم مي باشد.
كلمات كليدي: تراکم استخوانی، لوسمی لنفوبلاستیک حاد، کودکان، شیمی درمانی