فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
دانلود کتاب روزی روزگاری فوتبال اثر حمیدرضا صدر Pdf
آنجا امجدیه بود. خانهی تو و خانهی خیلیهای دیگر. خرامیده وسط شهر، محصور بین چهار خیابان، قلب تپندهای در خیابان روزولت پیش از انقلاب و خیابان مفتح بعد از انقلاب. با سکوهای نزدیک به زمین که صدای ضربه زدن توپ را میشنیدی. صدای فریاد بازیکنان را، نق زدن مربیها را، و سوت داورها را. خانهی تو میتوانست بین بیستوپنج تا سی هزار نفر را در خود جای دهد. خانهی تو پنجشنبه جمعههای شلوغی داشت. خانهی تو بهرغم بضاعت کم (چند باری در بخشهایی روی سکوهای چوبی در ارتفاعی بالا مینشستی و از لای الوارهای چوبی زیر پایت را نگاه میکردی و سرت گیج میرفت) میهماننواز بود و برای اهالیاش فاخر به نظر میرسید…
پسزمینهی ساختمانهای مسکونی ضلع شمالی که گاهوبیگاه صاحبخانهای؛ میهمانی در قاب پنجره مینشست یا روی بام میایستاد و بازی را تماشا میکرد صمیمیتی بی حصر را القا میکرد و تو غبطه میخوردی چرا یکی از آن خانهها به تو تعلق ندارد تا از آن بالا پایین نیایی. در امجدیه فارغ از طرفداری تیمهای محبوبتان و هورا کشیدن برای بازیکنان موردعلاقهتان به یک خانواده تعلق داشتید. فوتبال با همهی فراز و نشیبها، و زیباییها و گاهی زشتیهایش دغدغهی خانوادگیتان به شمار میرفت. اهالی امجدیه بافرهنگ جنگ و همینطور منطق جدل آشنا بودند، آنها فرهنگ عذرخواهی کردن را هم میشناختند.
وقتی طرفداران تاج، استقلال، همایون بهزادی را مورد عتاب قراردادند و طرف داران پرسپولیس علی جباری را، هفتهی بعد مراسم آشتی جویان برپا شد. فوتبال جاری در امجدیه با هر قصهای به رمانتیسم تمایل مییافت. در امجدیه بود که بسیاری از بازیکنان و شخصیتهای بزرگ فوتبال را دیدی. در امجدیه بود که استنلی متیوز، ستارهی دههی 1950 انگلیس و مرد سال فوتبال اروپا را که برای بازی خداحافظی حسن حبیبی به میدان رفت دیدی. جف هرست و گوردون بنکس، هر دو ربایندهی جام جهانی ۱۹۶۶ را. اووه زیلر، کاپیتان تیم ملی آلمان در جام جهانی ۱۹۷۰ را با پیراهن هامبورگ. اوزه بیو، ستارهی پرتغالی و قهرمان جام باشگاههای اروپا را با پیراهن بنفیکا.
- حجم فایل : 63 مگابایت
- فرمت : pdf (غیر قابل ویرایش)
- تعداد صفحات : 340 ص