فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
دانلود کتاب مدل های ذهنی برتر اثر شین پریش pdf
وقتی داخل دایره شایستگیمان بایستیم، دقیقاً می دانیم که چه چیزهایی را نمی دانیم. می توانیم سریع و نسبتاً دقیق تصمیم گیری کنیم. به اطلاعات جانبیای که برای تصمیم گیری آگاهانه لازم است یا حتی اطلاعاتی که دست یافتنی نیست، اشراف کامل داریم. می دانیم که چه چیزهایی شناختنی است و چه چیزهایی نیست و قادریم این دو را از یکدیگر تمیز دهیم. می توانیم انتقادهای احتمالی را پیشبینی کنیم و حتی به آنها پاسخ دهیم، چون آنها را از پیش شنیده و دانش جدید را به نحوی می آموزیم که این گونه انتقادات را دیگر نشنویم. هنگام رویارویی با مشکلات، گزینههای زیادی در اختیار داریم.
تسلط عمیق ما به موضوعاتی که با آنها سر و کار داریم به این معناست که می توانیم از منابع اطلاعاتی مختلفی استفاده کنیم و بفهمیم چه چیزهایی را می توان تغییر داد و چه چیزهایی را نمی توان. دایره شایستگی را نمی توان به سرعت ایجاد کرد. ما یک شبه پیشکسوت یک حوزه نمی شویم. با گذراندن چند دوره آموزشی یا چند ماه کار کردن در یک زمینه نمیتوان پیشکسوت شد و لازم است زمان و کوشش بسیاری صرف کنیم. الکساندر پوپ در رساله معروفش با عنوان «جُستاری در نقد» مینویسد: «اندک آموختن، چیز خطرناکی است؛ از چشمه دانش سیر بنوشید و به مزهمزه اکتفا نکنید، که کمنوشیدنش ذهن را سرمست میکند و پرنوشیدنش هشیار.»
برای فهمیدن راه میانبری وجود ندارد. ایجاد دایره شایستگی مستلزم سالها تجربه، بارها اشتباه و تلاش مستمر و آگاهانه برای یافتن روشها و اندیشههای برتر است. چطور میتوانیم دایره شایستگی را ایجاد و حفظ کنیم؟ یکی از ملزومات اساسی دایره شایستگی این است که هرگز نمیتوان پیشفرض گرفت که وجود دارد. نمیتوان آن را چیزی ثابت تصور کرد که پس از شکلگیری، تا ابد با ما میماند. دنیا پویا و در حال دگرگونی است و دانش بشر مدام بهروز میشود؛ پس دایرهٔ شایستگی شما هم باید بهروز شود. برای ایجاد و حفظ دایره شایستگی، سه اقدام اساسی لازم است: کنجکاوی و تمایل به یادگیری، نظارت، و بازخورد.
- حجم فایل : 43 مگابایت
- فرمت : pdf (غیر قابل ویرایش)
- تعداد صفحات : 295 ص