فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
دانلود کتاب هنر زندگی اثر الکساندر نهاماس pdf
در کارهای آخر افلاتون که مونتنی، نیچه و فوکو هم از او پیروی کردند، هم تأملاتی از جنس تأملات سقراطی ارائه میشود و هم بر خود آن تأملات تأمل می.شود فلاسفه هنر زندگی مدام به کارهای سقراطی افلاتون باز میگردند چون این آثار بیشترین انسجام و کمترین شرح پذیری مدل زندگی فلسفی را به وجود آورده سقراط ما را مثل کاغذی سفید به نوشتن دعوت میکند مثل سکوتی بیکران ما را به فریاد زدن تحریک میکند. او خود از پشت خنده آیرونیکش نگاه میکند و هنوز ورای تأملاتش و کل تأملاتی که درباره اش شده بکر و دست نخورده باقی مانده است.
هنر زندگی سه گونه یا سه ژانر دارد؛ یکی همان سقراط افلاتون است در گفت و گوهای نخستین هنرش را در اجتماع به کار میگیرد و در همین حد خود را به خیر و سعادت مخاطبانش پابند میداند، اما هنوز نمیتواند نشان بدهد که مدل زندگی او درخور همگان است با اینکه سقراط چنین باور دارد، اما برای متقاعد کردن دیگران هیچ اصراری ندارد او مردم را بر می انگیزاند تا همراهش دست به سنجش زندگی ای بزنند که باور دارد تنها مدل زندگی زیبنده انسان است اما در برابر کسی مثل اتیفرون که هنگام مواجهه با سقراط به سادگی راه کج میکند چیزی برای گفتن ندارد. شاید مدل او جهانگیر باشد اما هرگز قصد اثبات درستی ادعایش را ندارد. سقراط نامعلوم و آموزنده باقی میماند.
ژانر دوم در آثار میانی افلاتون یافت میشوند خصوصاً در فایدون و جمهوری حالا افلاتون ادعا میکند مدل زندگی ملهم نه) کاملاً مطابق با آن از زندگی سقراط یعنی زندگی فلسفی که او با جزئیات در این گفت و گوها توضیح میدهد، بهترین نوع زندگی برای همه است و کلی استدلالات بحث برانگیز طرح می کند تا کسانی را که می توانند چنین زندگی کنند به برگزیدن این زندگی متقاعد کند و کسانی که چنین قدرتی ندارند دست کم تا نهایت توانشان در کسب آن بکوشند. به سخن دیگر افلاتون میخواهد ثابت کند که شیوه ای از زندگی مناسب همگان است خیلی از فیلسوفان بزرگ مثل ارستو و شاید هم کانت از این نظر پیرو افلاتون اند و در این گروه از فلسفه هنر زندگی قرار میگیرند.
هم مدل ایده آل افلاتون که با سقراط مشترک است و هم شیوه او که وجه اشتراکی با سقراط ندارد جهانگیر است. ژانر آخر و سوم هنر زندگی موضوع این کتاب است؛ ژانری که جهانگیری آن حداقلی است. بنابراین ژانر زندگی بشری اشکال بسیاری دارد و هیچ گونه خاصی از زندگی نیست که بهترین نوع برای همه باشد. فیلسوفانی مثل مونتنی نیچه و فوکو شیوه ای از زندگی را ترسیم کردند که فقط خود یا شاید معدود کسانی بتوانند به آن عمل کنند.
- حجم فایل : 94 مگابایت
- فرمت : pdf (غیر قابل ویرایش)
- تعداد صفحات : 350 ص