فایل ممکن است بخاطر نمایش در سایت بهم ریختگی داشته باشد.
دانلود کتاب کمبود اثر سندهیل مولاینیتن و الدار شفیر pdf
رویکرد ما به کمبود متفاوت است. در علم اقتصاد، کمبود همه جا حضور دارد. همه ما مقدار محدودی پول داریم. حتی ثروتمندترین مردمان هم نمی توانند همه چیز بخرند. اما ما می گوییم اگرچه کمبود فیزیکی همه جا هست، احساس کمبود چنین نیست. یک روزِ کاری را تصور کنید که این جا و آن جا چند جلسه دارید و فهرست کارهایتان طوری نیست که نشود مدیریتش کرد. شما زمان بی برنامه تان را صرف ناهار یا پرسه زدن در جلسه ای می کنید یا به یک همکار زنگ می زنید تا خبری بگیرید. اکنون، روز کاری دیگری را تصور کنید که تقویمتان کاملاً پر از جلسه های جورواجور است.
آن اندک زمانی را هم که برایتان مانده باید صرف پروژه ای کنید که از وقتش گذشته است. در هر دو مورد، زمان از نظر فیزیکی کم است و، باز در هر دو، تعداد ساعت های یکسانی سر کارید و این زمان را می توانید با فعالیت های بی شماری پر کنید. اما در یک مورد، کمبود و محدود بودن زمان به شدت به چشم می آید، و در دیگری حقیقتی است مبهم که چه بسا اصلاً به چشمتان نیاید. احساس کمبود با حقیقت فیزیکی آن فرق دارد. احساس کمبود از کجا می آید؟ محدودیت های فیزیکی ــ پول موجود در حساب پس انداز، بدهی هایتان، کارهایی که باید تمامشان کنید ــ به یقین نقشی دارند. اما ادراک ذهنی ما درباره این که چه چیزی اهمیت دارد هم نقش دارد: ما باید به چه دست یابیم؟
آن خرید چقدر مهم است؟ چنین خواسته هایی بر پایه فرهنگ، تربیت و حتی وراثت شکل می گیرند. ممکن است ما خواستار چیزی باشیم که اگر عمیقاً آن را واکاویم دلیلش فیزیولوژی ما باشد یا صرفاً این باشد که همسایه مان هم آن چیز را دارد. همان گونه که احساس سردیِ ما نه فقط به دمای مطلق محیط بلکه به سوخت وساز بدنمان هم بستگی دارد، احساس کمبود نیز هم به آنچه فراهم است بستگی دارد و هم به امیال ما. بسیاری از پژوهندگان ــ جامعه شناسان، روان شناسان، انسان شناسان، عصب شناسان، روانپزشکان و حتی بازاریابان ــ تلاش کرده اند تا با واشکافی این میل ها، پرده از رازهای آن ها بردارند.
- حجم فایل : 56 مگابایت
- فرمت : pdf (غیر قابل ویرایش)
- تعداد صفحات : 304 ص